Company

Services

Проект пересувної автономної ПЛР-лабораторії

thumbnail
24 June 2021

Останні події у світі засвідчили суцільну неготовність суспільства до нових викликів, викликаних COVID-19. Небажання та опір дотримуватися рекомендацій фахівців, перевантаженості системи охорони здоров'я, низький рівень матеріального забезпечення, а також повільне реагування на спалахи призвели до масових захворювань населення та смертності. Одним із факторів реагування є раннє оперативне виявлення особливо небезпечних патогенів, у тому числі лабораторне виявлення збудників та їх ідентифікація.

На сьогоднішній день в Україні система існуючих біологічних лабораторій, умовно кажучи, перебуває у стані тривалого реформування, а отже, не готова виконати всі належні функції оперативного реагування на розвиток ситуації. Одним з основних факторів реагування на спалахи інфекцій є оперативність прийняття рішень та мобільність.

Оперативність прийняття рішень залежить від досвіду, знань та оперативної об'єктивної інформації.

Мобільність – можливість швидкого реагування на розвиток ситуації, переміщення у просторі обладнання та персоналу.

Одним із варіантів досягнення мобільності є пересувна автономна ПЛР-лабораторія на базі 40-футового контейнера, розроблена за проектом компанії «Кінтегро».

Для забезпечення швидкого та правильного виявлення будь-якого патогенного мікроорганізму - збудника інфекційної хвороби, яка може становити небезпеку для громадської охорони здоров'я, а також можливостей для оперативної передачі отриманих результатів відповідним структурам розроблено проект пересувної автономної ПЛР-лабораторії (ПАЛ) на базі контейнерів, які можуть транспортуватися будь-яким видом транспорту (залізничним, повітряним, морським, автомобільним).

ПАЛ може бути використана у будь-якій місцевості, оперативно розгортатися у місцях спалаху інфекцій, працювати автономно та незалежно від наявності зовнішніх комунікацій. Аналізи проводяться швидко, якісно попри час.

Основними перевагами є функціональність, автономність, мобільність, висока технологічність, біологічна безпека, компактність, комфортність, економічна доцільність.

Кожна кімната має комфортні робочі місця, обладнані сучасним необхідним для даного етапу роботи обладнанням та лабораторними меблями. Усі пристрої лабораторії надійно закріплені. Кімнати розділені та забезпечені передавальним шлюзом.

Читайте также